Angajaţii din MTS au protestat cu pancarte pe spate şi banderole albe la mâini: „Salariile sunt sub orice critică, 200-300 de euro/lună“

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Angajaţii din cadrul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret şi ai Clubului Sportiv Municipal Craiova au protestat astăzi faţă de discriminările salariale la care susţin că sunt supuşi de câţiva ani. Oamenii au precizat că au un câştig lunar sub orice critică, 200-300 de euro/lună.

Salariaţii au declarat că după 15 ani de muncă au ajuns să încaseze un salariu de 1078 de lei, iar pentru a atrage atenţia au protestat cu pancarte pe spate şi banderole albe la mâini. „Eu, ca funcţionar public, încadrat în funcţia de inspector, după 15 ani de vechime şi studii superioare, plec acasă lunar, după majorarea salariului minim, cu 1.078 lei. Cazul meu nu este unul singular, ci reflectă inechităţile care există în acest moment la nivel instituţiilor subordonate MTS. Până acum conducerea MTS a refuzat categoric să rezolve solicitările noastre“, a declarat Rodica Fota, lider Filiala Dolj a Sindicatului Naţional de Sport şi Tineret.

Pe tot parcursul protestului, angajaţii au stat cu spatele la stradă motiv că au fost trataţi la fel conducerea ministerului de resort.

„Olimpiada de la Rio a fost un dezastru pentru România şi trebuie să ne pregătim pentru Olimpiada din Japonia, ca aceşti sportivi şi tehnicieni să fie plătiţi decent. Mulţi colegi de-ai noştri au plecat în străinătate unde sunt foarte bine plătiţi. Salariile sunt sub orice critică, 200-300 de euro/lună. Nu se pune problema să facem comparaţie cu specialişti din alte ţări unde sunt plătiţi cu 2.000-3.000 euro/lună. Un sportiv din lotul Rusiei, de exemplu, este plătit între 3.000 şi 5.000 de dolari pe lună, iar un sportiv din lotul olimpic al României primeşte 100 de lei, deci 200 şi ceva de euro. Asta este nemulţumirea noastră şi dorim să fim răsplătiţi pe măsura rezultatelor obţinute la campionatele mondiale, europene, cât şi la olimpiadă, pentru că altfel sportul românesc este în cădere liberă şi până la urmă ne vom desfiinţa, că nu se poate. Sperăm ca toţi guvernanţi să audă semnalul nostru să fie de acord cu păsurile noastre, să le rezolve şi la Olimpiada de la Tokyo să ne revenim să mergem mai departe“, a precizat Petre Banciu, profesor emerit din cadrul secţiei de Lupte Libere a Clubului Sportiv Municipal CSM Craiova.

Sursa: adevarul.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker