Efectul eliminării timbrului de mediu: taxele auto plătite între 2007-2013 nu mai pot fi recuperate

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Taxele auto care au fost în vigoare în perioada 2007-2013 nu mai pot fi recuperate de șoferi conform planificării inițiale ca urmare a eliminării timbrului de mediu.

Timbrul de mediu a fost eliminat începând din 1 februarie prin Legea 1/2017, însă acest lucru are un efect nefast asupra tuturor șoferilor care intenționau să-și recupereze taxele auto plătite anterior.

Legea 1/2017 prevede implicit abrogarea Ordonanței de Urgență OUG 9/2013, cea prin care a fost introdus timbrul de mediu. Respectiva Ordonanță de Urgență include și procedura de recuperare a banilor plătiți pe toate taxele auto de până în 2013, care astfel nu mai este valabilă după intrarea în vigoare a legii 1/2017.

Informația a fost vehiculată în presă încă de la jumătatea lunii ianuarie, iar acum a fost confirmată inclusiv de oficialii Ministerului Mediului. “Având în vedere abrogarea OUG nr. 9/2013, contribuabililor nu li se vor mai restitui, pe cale administrativă, sumele în speță. Restituirea pe cale administrativă a acestor sume poate fi realizată doar în baza unui nou act normativ ce ar trebui emis în perioada următoare”, precizează Ministerului Mediului.

Autoritățile anunțaseră în luna martie a anului trecut că toţi proprietarii de maşini care au plătit taxa de poluare între 2007-2013, adică înainte de introducerea timbrului de mediu, îşi pot primi banii înapoi eșalonat, pe o perioadă de 5 ani. Procedura completă pentru recuperarea taxei auto a fost anunțată abia o lună mai târziu.

Șansele ca autoritățile să emită un act normativ care să prevadă restituirea taxelor auto sunt însă destul de mici, mai ales că și precedenta procedură a fost anunțată doar după ce România a fost obligată să facă acest lucru de către Comisia Europeană.

Sursa: avocatnet.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker