25/02/2017

„Cimino“ pus sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de constituirea unui grup infracţional

Fănel Trandafir, zis „Cimino“, a fost reţinut ieri de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru constituirea unui grup infracţional. Fostul vicepreşedinte al Federaţiei Române de Box va fi prezentat astăzi în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Fănel Trandafir zis Cimino a fost pus sub control judiciar în dosarul în care acuzat de constituirea unui grup infracţională.

Procurorii au stabilit că fostul preşedinte al Federaţiei Romţne de Box a constituit şi a sprijinit existenţa grupării infracţionale „Frăţia”, ai cărei membri au fost implicaţi în încăierarea din noiembrie anul trecut, de la barul ON OFF din centrul Craiovei.

Interlopii s-au bătut în centru Craiovei cu săbii, bâte  ţevi, pentru supremaţie.

Fănel Trandafir este membru marcat al grupării „Frăţia“. Interlopul a fost reţinut pentru 24 de ore şi este acuzat de constituirea unui grup infracţional, iar astăzi va fi prezentat în faţa magistraţilor Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivă.

„Din probele administrate până în acest moment rezultă că numitul Trandafir Fănel, a aderat la grupul infracţional „Frăţia”, constituind împreună cu  inculpaţii Ion Ilie, Roşianu Gigel, Zavera Gigi Vadik şi numitul Pîrvu Mihai (în prezent decedat),  nucleul de decizie al grupării infracţionale „Frăţia”, în vederea săvârşirii unor infracţiuni ce se circumscriu prevederilor art. 193, 206, 253, 371 şi 372 din C.p., faţă de persoanele care nu aveau atitudinea dorită de grup, sau care manifestau o atitudine potrivnică acţiunilor grupării.Ulterior constituirii grupului infracţional şi a nucleului de decizie arătat, numitul Trandafir Fănel, zis Cimino, prin acţiuni individuale, care se circumscriu infracţiunii de ameninţare, a sprijinit existenţa acestuia”, se arată în comunicatul emis de anchetatori.

Din gruparea „Frăţia“   fac parte Gigi Vadik Zavera (zis Gigioc), Gigel Ţăndărescu (Roşianu) şi Fănel Trandafir (Cimino). Întemeitorul a fost Mihai Pîrvu zis Caiac, uis după o partidă poker.

„Frăţia“ este cea mai veche şi cea mai de temut dintre grupările interlope craiovene şi a luat naştere la începutul anilor ’90, iniţial ca o gaşcă a „băieţaşilor” din cartierul Brazda lui Novac în faţa „pericolelor“ reprezentate de romii din temuta zonă Faţa Luncii. Liderii „Frăţiei“ au crescut lângă garda veche condusă de temutul Sile Popescu, singurul care avea curaj să intre în Faţa Luncii înainte de ’89.

Fănel Trandafir - Cimino

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *