05/11/2016

17 ani şi 8 luni de închisoare pentru că a lovit intenţionat cu maşina un poliţist

Severus Imandita, in varsta de 19 ani, din Craiova, a fost condamant de magistratii Tribunalului Dolj la 17 ani si 8 luni de inchisoare dupa ce a lovit intentionat cu masina un politist. Tanarul a fost trimis in judecata pentru comiterea infractiunilor de ultraj combinat cu tentativa de omor si conducere fara permis.

Soferul in varsta de 19 ani a fost oprit in trafic la inceputul anului, iar in momentl in care politistul i-a solicitat documentele, acesta a demarat in tromba si l-a lovit intentionat u masina pe omul legii. Inculpatul a fugit din tara in Germania, iar in luna august a fost extradat.

Severus Imandita a fost trimis in judecata pentru comiterea infractiunilor de ultraj combinat cu tentativa de omor si conducere fara permis. Magistratii Tribunalului Dolj l-au ondamnat saptamana trecuta la 17 ani si 8 luni de inchisoare cu executare. Sentinta nu este definitive, ea putand fi atacata cu apel.

,,Condamna pe inculpatul Iamandita Severus la pedeapsa de 15 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de ultraj. Condamna pe inculpatul Iamandita Severus la pedeapsa de 2 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere. Contopeste pedepsele aplicate in pedeapsa cea mai grea de 15 ani inchisoare, la care adauga sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, astfel ca in final inculpatul Iamandita Severus executa pedeapsa rezultanta de 15 ani si 8 luni inchisoare.(…) dispune executarea in intregime a pedepsei de 2 ani inchisoare care nu se contopeste cu pedeapsa aplicata prin prezenta, astfel ca in final inculpatul Iamandita Severus executa pedeapsa rezultanta de 17 ani si 8 luni inchisoare”, se arata in hotararea instantei.

Inculpatul trebuie sa ii achite politistului 50.000 de lei daune morale si 6000 de lei cheltuieli judiciare.

 

Sursa: adevarul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *