Angajaţii uzinei Ford din Craiova au intrat în şomaj tehnic pentru a patra oară. Vânzările modelului B-Max sunt în scădere

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Angajaţii uzinei Ford din Craiova au intrat în şomaj tehnic pentru a patra oară. Vânzările modelului B-Max sunt în scădere Angajaţii uzinei Ford din Craiova au intrat în somaj tehnic pentru a patra oară timp de trei săptămâni. Compania americană a anunţat că activitatea la fabrica din Bănie va fi oprită şi în noiembrie, dar şi în decembrie.

Peste 1200 de angajaţi din cadrul uzinei Ford din Craiova vor sta acasă până pe data de 21 octombrie. Compania americană a precizat că îşi restrânge activitatea în funcţia de cererea de piaţă. Vânzările autoturismul B-Max fabricat în Bănie sunt în scădere în Europa.

Conform contractului colectiv de muncă, în perioada în care se află în somaj tehnic angajaţii primesc 80% din drepturile băneşti.

Uzina Ford din Craiova producea anul trecut 375 de vehicule pe zi, însă în acest moment producţia a scăzut la 270 de unităţi pe zi.

Modelul Ford B-Max este produs exclusiv la fabrica Ford de la Craiova şi este disponibil în trei variante de echipare – Ambiente, Trend, Titanium – şi trei motorizări pe benzină şi două diesel. Preţul de bază de 13.400 de euro este disponibil pentru varianta Ambiente, în timp ce varianta Trend are un preţ de pornire de 14.150 de euro, iar cea Titanium de 16.150 de euro.

Ford B-Max este disponibil cu cinci variante de motorizare: două diesel şi trei pe benzină. Cele pe benzină includ două variante ale motorului de 1 litru EcoBoost produs la Craiova, de 100 CP şi 120 CP (echipat cu sistemul Start/Stop) şi un 1,4 l de 90 CP jucând rolul de versiune de bază.

Compania Ford  anunţat că va construi un al doilea autoturism la uzina din Craiova în ciuda dificultăţilor pe care le întâlneşte pe piaţă modelul B-MAX, produs la fabrica din Bănie.
Angajaţii uzinei Ford din Craiova au intrat în şomaj tehnic pentru a patra oară. Vânzările modelului B-Max sunt în scădere

Sursa: adevarul.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker