Ford câştigă premiul pentru Motorul Internaţional al Anului 2016 pentru al cincilea an consecutiv

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Ford câştigă premiul pentru Motorul Internaţional al Anului 2016 pentru al cincilea an consecutiv Motorul Ford EcoBoost de 1 litru a primit pentru al cincilea an consecutiv premiul „Motorul Internaţional al Anului 2016“.
Lansat în Europa în anul 2012 pe Ford Focus, motorul EcoBoost de 1 litru este acum disponibil pe alte nouă modele: Fiesta, B-MAX, EcoSport, C-MAX şi Grand C-MAX, Tourneo Connect, Tourneo Courier, Transit Connect şi Transit Courier. „Motorul Ford EcoBoost cu 3 cilindri a fost declarat „Cel mai bun motor sub 1 litru” de o comisie de 65 de jurnalişti auto, din 31 de ţări, câştigând în această clasă a competiţiei în fiecare an de la lansarea sa. Anul acesta motorul Ford  de 1.0 l EcoBoost a întrecut 32 de motoare concurente, cu 19 mai mult decât în 2012. În mod semnificativ, 2015 a marcat şi o creştere a concurenţei din partea producătorilor auto globali de motoare cu turbocompresor sub 1 litru, cu injecţie directă a carburantului. În 2014, motorul EcoBoost de 1 litru a devenit primul motor declarat per ansamblu Motorul Internaţional al Anului de trei ori la rând, iar în 2012 a fost declarat „Cel mai bun motor nou”, se arată în comunicatul emis de Ford.

Motorul Ford EcoBoost de 1 litru a primit premiul Motorul Internaţional al Anului 2016 pentru „Cel mai bun motor sub 1 litru” al cincilea an consecutiv. „Disponibil în versiunile cu 100 CP, 125 CP şi 140 CP şi chiar 180 CP pe maşina de raliuri Ford Fiesta R2, motorul EcoBoost de 1 litru echipează modele Ford din 72 de ţări. În varianta de 140 CP, motorul are un raport putere-per-litru mai mare decât un Bugatti Veyron. O variantă Formula Ford autorizată pentru trafic echipată cu un motor cu 205 CP a parcurs celebrul circuit de la Nürburgring, din Germania, în 7 minute şi 22 de secunde, o performanţă care a plasat-o în faţa multor supercar-uri, inclusiv unele cu peste 600 CP, ca de exemplu Lamborghini Aventador, Ferrari Enzo şi Pagani Zonda“, se mai arată în comunicatul emis de Ford.

Ford câştigă premiul pentru Motorul Internaţional al Anului 2016 pentru al cincilea an consecutiv Sursa: adevarul.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker