Elecetroputere VFU Craiova va livra la export 360 de locomotive în următorii 10 ani

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Elecetroputere VFU Craiova va livra la export 360 de locomotive în următorii 10 ani Electroputere VFU Craiova şi cel mai mare producător de motoare din Statele Unite ale Americii au pus bazele unui parteneriat strategic pentru construcţia şi dezvoltare de noi locomotive.

Cele două societăţi au colaborat în ultimul an pentru dezvoltarea unei noi Locomotive Diesel Hidraulice de 1260 Cai Putere, care a fost produsă la Electroputere VFU Craiova.

„Locomotiva produsă în colaborare cu gigantul american va fi produsă în mod special pentru export. Vor fi produse un număr de 360 de locomotive în următorii 10 ani“, se arată în comunicatul de presă emis de Electroputere VFU.

Proiectul noii locomotive de manevră conţine numeroase inovaţii tehnice care au fost dezvoltate împreună cu specialiştii din SUA printr-o strânsă şi îndelungată colaborare între Electroputere VFU Craiova şi Caterpillar00.

„Este un proiect binevenit pentru Caterpillar şi Electroputere VFU. Motorul locomotivei este foarte fiabil, eficient şi prietenos cu mediul înconjurător. Este un proiect foarte important pentru Caterpillar şi face parte din revitalizarea producţiei de locomotive în zonă”, a declarat managerul american, Allen Helton.

Electroputere VFU Craiova a construit în anul 2014 prima locomotivă Diesel 1250 CP după o stagnare de 24 . Are două motoare, are două transmisii hidraulice şi două cutii de viteză. „Locomotiva se numeşte Terra Nova şi face parte dintre primele trei proiecte ale lui Caterpillar. În fapt, în Electroputere VFU Craiova- Reloc Craiova s-a creat o linie de fabricaţie pentru aceste locomotive care sunt proiectate pentru a fi utilizate pe căi ferate cu ecartament îngust, ecartament mediu până la căi ferate largi din spaţiul CSI. Este o locomotivă versatilă care poate funcţiona oriunde la nivel mondial. Este o locomotivă a viitorului ce întruneşte condiţiile stagiul 3B pentru emisii poluante care nu este încă obligatoriu în UE“, a spus în urmă cu doi ani Graţian Călin, managerul general Reloc S.A.

Elecetroputere VFU Craiova va livra la export 360 de locomotive în următorii 10 ani

 

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker