10/02/2016

Deţinut mort în condiţii suspecte la Penitenciarul de Maximă Siguranţă. Familia susţine că ar fi fost bătut de un gardian

Deţinut mort în condiţii suspecte la Penitenciarul de Maximă Siguranţă. Familia susţine că ar fi fost bătut de un gardian Un deţinut de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova a murit pe data de 5 februarie în condiţii suspecte la un spital din Capitală. Rudele bărbatului susţin că a fost lovit de un gardian cu piciorul în spate în urmă cu două săptămâni, iar de atunci a început să se simtă rău.
Rudele deţinutului aşteaptă acum rezultatul necropsiei pentru a afla ce s-a întâmplat.Sora deţinutului a declarat că imediat după ce a fost lovit cu piciorul în spate de gardianul Penitenciarului de Maximă Siguranţă a paralizat. „În urmă cu două săptămâni a fost lovit de un poliţist cu genunchiul în coloană. Timp de două săptămâni a stat paralizat, nu a fost dus la spital, era imobilizat la pat, îl luau colegii şi îl duceau la toaletă pe braţe“, a povestit sora deţinutului.

Starea bărbatului s-a înrăutăţit, iar imediat a fost trimis a fost trimis la spitalul Penitenciarului Colibaşi şi de acolo la Spitalul Universitar, din Capitală.

Deţinutul a decedat pe data de 5 februarie, iar conducerea penitenciarului din Craiova a demarat o anchetă. „În data de 27 ianuarie 2016, familia deţinutului a sesizat conducerea penitenciarului că acesta ar fi fost agresat de un lucrător al penitenciarului. Urmare a acestei sesizări, conducerea a dispus prezentarea deţinutului la cabinetul medical al unităţii, unde s-a constatat că nu prezintă urme de violenţă. Deţinutul a fost prezentat la un spital din reţeaua Ministerului Sănătăţii, în datele de 25.01.2016 şi 28.01.2016, unde, în urma investigaţiilor medicale, nu au fost constatate urme de violenţă sau alte leziuni”, au precizat reprezentanţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Craiova.

Daniel Bogdan zis „Cocoş”a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru trafic de persoane. Deţinutul a obligat zeci de eleve de la un liceul din Caracal  să practice prostituţia pentru plăcerile americanilor de la Deveselu, dar şi ale unor austrieci aflaţi în România.

Deţinut mort în condiţii suspecte la Penitenciarul de Maximă Siguranţă. Familia susţine că ar fi fost bătut de un gardianSursa: adevarul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *