Fraţii Nicu şi Eugen Mihăilescu, foşti patroni ai clubului Extensiv Craiova, eliberaţi condiţionat. Au fost condamnaţi la închisoare pentru spălare de bani

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Fratii Mihailescu Fraţii Nicu şi Eugen Mihăilescu, foştii patroni ai Clubului Extensiv Craiova, au fost pe data de 17 martie 2014 la patru ani de închisoare cu executare pentru returnări ilegale de TVA.
Nicu şi Eugen Mihăilescu au fost trimişi în judecată în anul 2006, sub acuzaţiile de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.
Anchetatorii au stabilit că fraţii Nicu şi Eugen Mihăilescu, Dan Stoica, Vasile David, Stela Băeţică şi Cristina Coţofană, au derulat, în perioada 2001-2002, o serie de tranzacţii comerciale fictive, prin care reuşit să înşele statul. Inculpaţii prin intrermediul firmelor: SC Extensiv Com SRL, SC Exterra SRL, SC Zahărul SA Calafat, SC Exerv SRL, SC Exalcom SRL şi SC Dongen Com SRL din Craiova, au iniţiat încheierea unor contracte fictive care atestau achiziţionarea de utilaje pentru suma de aproximativ 60 de milionae de lei. În baza acestor tranzacţii au reuşit să obţină rambursări de TVA ilegal în valoare de aproximativ  20 de milioane de lei.

Fraţii Nicu şi Eugen Mihăilescu au fost condamnaţi în anul 2012 la 10 ani de închisoare cu executare, alături de alţi complici care au primit pedepse mai mici.Dan Stoica a fost condamnat la şase ani de închisoare, Stela Băeţică a primit doi ani de închisoare, iar Vasile David a fost condamnat la trei ani de închisoare. În cazul Cristianei Coţofană a încetat procesul penal.

Au făcut recurs

Afaceriştii  au făcut recurs, iar magistraţii Curţii de Apel din Craiova le-au redus pedeapsa de la 10 ani la 4 ani de închisoare cu executare. Sentinţa a fost dată pe data de 17 martie 2014. Fraţii Mihăilescu au deţinut clubul de fobal din divizia B – Extensiv Craiova.

Fraţii Eugen şi Nicu Mihăilescu au cerut magistraţilor Tribunalului Mehedinţi să fie eliberaţi condiţionat din spatele gratiilor, iar anul acesta în ianuarie cererile le-au fost admise. „Admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul MIHĂILESCU ION şi dispune punerea în libertate condiţionată de îndată a acestuia de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr.496/2012/2014, emis de Tribunalul Dolj, în baza sentinţei penale nr.415/2012, dacă nu este arestat în altă cauză. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 13.01.2016, la sediul Tribunalului Mehedinţi“, se arată în cele două decizii date de instanţă.

Fratii MihailescuSursa: adevarul.ro

 

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker