07/01/2016

Un craiovean, condamnat la închisoare pentru comiterea a 70 de furturi în Anglia. S-a fotografiat în timp ce acţiona

puscarias Craioveanul Traian Vasiluţă a fost condamnat în Marea Britanie la şapte ani şi patru luni de închisoare pentru comiterea a 70 de furturi.
Anchetatorii au stabilit că, Traian Vasiluţă împreună cu Mihai Gherghinescu şi Adrian Buducoiu au comis 70 de furturi în Marea Britanie.51 de spargeri au fost date în Suffolk, 18 în Norfolk şi una în Cambridgeshire. În telefoanele hoţilor au fost găsite poze de la locul faptelor.

Şi-au recunoscut faptele

Craioveanul Traian Vasiluţă, Adrian Burducoiu şi Mihai Gherghinescu, au pledat vinovaţi şi au fost condamnaţi la închisoare cu executare pentru furt. Cele mai multe spargeri au avut loc noaptea, atunci când proprietarii erau plecaţi de acasă. Hoţii au furat bijuterii, bani şi aparatură electronică, dar şi plăpumi, ustensile de bucătărie şi produse alimentare. Valoarea prejudiciului s-a ridicat la suma de 125.000 de lire.

Hoţii i-au ajutat pe anchetatorii din Marea Britanie să îi condamne la închisoare cu executare. În telefoanele lor au fost găsite fotografii făcute la unele dintre spargeri.

Traina Vasiluţă şi Mihai Gherghinescu au fost condamnaţi în anul 2014 de Curtea Coroanei din Ipswich la câte şapte ani şi patru luni de închisoare cu executare, iar Adrian Budurcoiu a primit cinci ani şi patru luni de închisoare. Inculpaţii sunt acuzaţi de comiterea in¬fracţiunii de conspiraţie în vederea comiterii de furturi.

Autorităţile din Marea Britanie au cerut ca inculpaţii să fie transferaţi într-un penitenciar din România. „Dispune transferarea condamnatului în vederea continuării executării pedepsei de şapte ani şi patru luni închisoare aplicată prin sentinţa penală sus menţionată într-un penitenciar din România. Deduce din pedeapsă perioada executată de 495 de zile închisoare până pe 15.10.2015 şi în continuare de la această dată la zi“, se arată în hotărârea Curţii de Apel Craiova.

puscarias

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *