Primele măsuri în cazul celor doi orfani care s-au sinucis: doi angajaţi, suspendaţi din funcţie

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Primele măsuri în cazul celor doi orfani care s-au sinucis doi angajaţi, suspendaţi din funcţie Doi tineri aflaţi în grija statului s-au sinucis în urmă cu o lună. Nicu s-a aruncat în gol de la etajul 10 al unui bloc aflat în construcţii, iar Cristina şi-a pus capăt zilelor de dorul „mamei adoptive”.
Din primele verificări s-a  stabilit că unii asitenţi maternali ignorau problemele copiilor.Au ieşit la iveală şi nereguli în legătură cu banii pe care aceştia trebuiau să îi primească.
„La finalizarea anchetei interne s-a dispus cercetarea disciplinară a două persoane, este vorba de instructorul de educaţie care s-a ocupat de cazul copilului care s-a sinucis în data de 2 decembrie şi cercetarea disciplinară a şefei Complexului de servicii care au în subordine toate casele de tip familial din cartierul 1 Mai. Aceste cercetări disciplinare au fost demarate cu suspendarea celor două persoane din activitate, însă au fost încetinite de faptul că şefa centrului şi-a angajat un avocat pentru apărarea sa pe perioada cercetării de cercetare, iar instructorul de educaţie a apelat la suportul sindicatului şi atât sindicatul cât şi avocatul au depus cereri de amânare a audierii, audierea finală urmând să aibă lor pe data de 12 ianuarie”, a precizat Florin Stancu, directorul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dolj.

În urmă cu o lună doi tineri aflaţi în grija statului şi-au pus capăt zilelor. Nicu s-a aruncat în gol de la etajul 10 al unui bloc aflat în construcţii, iar Cristina s-a spânzurat de dorul  „mamei adoptive”. „Concluziile, în ambele cazuri, ne duc la ideea că s-a lucrat greşit. Este inadmisibil să-ţi imaginezi că nu a văzut nimeni ceva schimbat în comportamentul acestor copii. Cu toate acestea, există remarci în documentele întocmite de psihologi care au fost ignorate de angajaţii centrului. În cazul fetiţei, de pildă, psihologul scrie negru pe alb că îi recomandă un mediu securizant, pentru că suferă de anxietate dată de teama abandonului şi că are o încredere în sine scăzută”, a declarat la sfârşitul anului trecut , Gabriela Coman, şefa ANPDCA.

Primele măsuri în cazul celor doi orfani care s-au sinucis doi angajaţi, suspendaţi din funcţie

Sursa: adevarul.ro

 

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker