20/12/2015

Şeful Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier Dolj, condamnat la închisoare pentru luare de mită

Şeful Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier Dolj, condamnat la închisoare pentru luare de mită Procurorii DNA au stabilit că, în perioada 2-7 noiembrie 2013, Sorinel Beşteliu, în calitate de inspector şef judeţean Dolj în cadrul Inspectoratului Teritorial, Marius Sîrbu, inspector de traffic, dar şi Iulian Ţînţaru, inspector de trafic, au primit suma de 5.000 de euro de la patronul unei societăţi de transport marfă.Inculpaţii în schimbul banilor i-au determinat pe angajaţii instituţiei să nu aplice sancţiuni societăţii de transport.

Sorinel Beşteliu, inspector şef judeţean Dolj, şi Marius Sîrbu, inspector de trafic, ambii din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au fost arestaţi pe data de 7 noiembrie 2014 de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Procurorii DNA i-au trimis pe cei cei doi inculpaţi în judecată pentru luare de mită şi trafic de ingluenţă. „În cursul lunii noiembrie 2013, inculpaţii Beşteliu Sorinel şi Sîrbu Marius, au pretins suma de 5.000 de lei de la un denunţător (administratorul unei firme de transport marfă), pentru a-şi exercita atribuţiile de serviciu în aşa fel încât, în perioada lunilor noiembrie şi decembrie 2013, societăţii comerciale administrate de denunţător şi angajaţilor acesteia să nu le fie aplicate sancţiuni contravenţionale şi pentru a-i determina pe ceilalţi inspectori de trafic ai structurii judeţene Dolj din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier să nu sancţioneze contravenţional societatea denunţătorului şi pe angajaţi.Inculpatul Ţînţaru Iulian l-a ajutat pe inculpatul Beşteliu Sorinel să pretindă, iar pe denunţător să îi ofere acestuia din urmă suma de 5.000 de lei, în scopul arătat anterior“, se arată în comunicatul DNA.

Condamnaţi la închisoare

Magistraţii Tribunalului Dolj i-au comdamnat condamnat pe inculpaţi anul trecut la închisoare cu executare. Iulian Ţînţaru a fost condamnat la 4 ani închisoare, Sorinel Beşteliu la 2 ani şi 6 luni închisoare, iar Marius Sîrbu a primit 1 an şi 9 luni închisoare.

Şeful Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier Dolj, dar şi cei doi angajaţi din cadrul instituţiei au contestat decizia instanţei. Magistraţii Curţii de Apel Craiova le-au respins cererea ca nefondată. „Respinge apelurile inculpaţilor ca nefondate. Desfiinţează în parte sentinţa, doar cu privire la pedeapsa complementară aplicată fiecăruia dintre inculpaţi“, se arată în motivarea instanţei.

Sentinţa dată de magistraţii Curţii de Apel Craiova este defintivă. Instanţa a mai dispus ca şeful Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier Dolj, dar şi cei doi angajaţi din cadrul instituţiei să nu mai aibă dreptul de a fi aleşi în autorităţi publice sau funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita profesia de inspector de trafic pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale.

Şeful Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier Dolj, condamnat la închisoare pentru luare de mită

Sursa: editie.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *