18/12/2015

Iată cum înmatriculezi o mașină second-hand adusă din Germania

Iată cum înmatriculezi o mașină second-hand adusă din Germania Dacă ai achiziționat sau te pregătești să cumperi o mașină second-hand de pe meleaguri germane și nu cunoști pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a o înmatricula în România, atunci aici vei găsi răspunsul.

1. RAR

Primul pas pe care trebuie să-l faci după ce ai bătut palma cu neamțul este unul simplu, dar destul de costisitor. Trebuie să mergi la RAR pentru a obține cartea de identitate, certificatul de autenticitate și ITP-ul.

Iată documentele necesare pentru a obține actele de mai sus: actul de identitate, brief-ul mare și o cerere activitate RAR (document).

2. Primărie

Mergi la Primărie pentru a înscrie mașina pe numele tău. Dosarul trebuie să conțină contractul de vânzare-cumpărare, cartea de identitate a mașinii obținută de la RAR, actul de identitaet și fișa de înmatriculare. Toate aceste documente trebuie să fie prezentate atât în original, cât și copie. De asemenea, mai ai de completat o cerere tip pe care o primești de la Primărie.

3. Timbrul de mediu

Mergi la sediul administrației financiare și cere o decizie de plată a timbrului de mediu. Actele necesare sunt: cerere privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu (document), cartea de identitate a mașinii plus documentul de înmatriculare din Germania (tradus), actul de identitate, contract de vânzare cumpărare (tradus).

După ce vei primi decizia de plată poți merge la casierie pentru achitarea sumei respective.

4. Asigurarea auto

Fără o poliță RCA nu vei putea înmatricula mașina.

5. Taxă certificat de înmatriculare

Acesta este penultimul pas. Mergi la CEC și achită taxa de eliberare certificat de înmatriculare.

6. Drumul la poliție

După ce ai reușit să pui mâna pe toate aceste acte mai ai un singur pas de făcut. Mergi la poliție și depunde dosarul pentru înmatriculare.

Iată actele pe care trebuie să le ai: cerere de înmatriculare, fișă de înmatriculare, asigurare RCA, contract de vânzare-cumpărare, brief-ul mare, ITP, certificat de autenticitate RAR, plăcuțele de înmatriculare din Germania, chitanță taxă de înmatriculare Primărie, chitanță taxă eliberare certificat de înmatriculare (CEC), chitanță achitare timbru de mediu

Atenție! Pentru a scăpa de eventualele drumuri la poliție, vă recomandăm să faceți câte o fotocopie după actele enumerate mai sus.

Iată cum înmatriculezi o mașină second-hand adusă din Germania

Sursa: auto-bild.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *