16/12/2015

Un mort şi doi răniţi într-un accident rutier

Un mort şi doi răniţi într-un accident rutier Un șofer de 20 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism, spre Craiova, parţial pe sensul opus de circulație, a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism condus din sens invers, tot parţial, pe sensul opus, condus de o tânără de 27 de ani, din Craiova. În urma impactului,un bărbat de 63 de ani, din comuna Unirea, pasager pe scaunul din dreapta faţă al primului autoturism, a decedat.

Accidentul a avut loc în această dimineață,  în jurul orei 10.15, pe DJ 552, în afara localității Bucovăţ. O persoană a decedat, iar alte două au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Din primele cercetări ale polițiștilor rutieri s-a stabilit faptul că Sorin D., de 20 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism, spre Craiova, parţial pe sensul opus de circulație, a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism condus din sens invers, tot parţial pe sensul opus, de Valentina N., 27 de ani, din Craiova. 
Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs acest accident rutier, totodată fiind întocmit și un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Poliția recomandă:

În condiţiile producerii unor fenomene ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere (lapoviţă, ninsoare sau vânt puternic), Poliţia Rutiera recomandă, atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor, să manifeste maximă prudenţă în trafic şi să respecte regulile de circulaţie.

Politistii recomandă, în special, conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Vă recomandăm să vă informaţi cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător. Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă! Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a face referire la vreo dată calendaristică.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Evitaţi să vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”.

Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Un mort şi doi răniţi într-un accident rutier

Un mort şi doi răniţi într-un accident rutier 2

Un mort şi doi răniţi într-un accident rutier 3

Sursa: craiovaforum.ro si gds.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *