12/12/2015

5 recorduri ale lotului feminin de gimnastica al Romaniei

Catalina Ponor Catalina Ponor – cele mai multe medalii de aur la barna, la CE

In 2004, la Europenele de la Amsterdam, chiar inainte de Olimpiada de la Atena unde a castigat 3 medalii de aur, Catalina se „incalzea” cu inca 3 medalii de aur. Una dintre ele era la barna. Prima dintr-o serie de 4. Au urmat aurul european la barna in 2005 la Debrecen, in 2006 la Volos si dupa o pauza mai lunga, in 2012, la Bruxelles. E singura gimnasta cu 4 medalii de aur la barna, la o competitie continentala. La mai multe, Cata! Sa-ti revii cat mai repede!

Primul si ultimul „10” la Olimpiada

In 1976 Nadia a luat primul 10 din istorie. Stim cu totii povestea. Insa nu asa de multi stiu ca Nadia a luat in total 7 note de 10 la Jocurile Olimpice! Si tot 7 note perfecte a obtinut si Daniela Silivas, in 1988, la Seul. Ea obtinut atunci 6 medalii olimpice: 3 de aur, doua de argint si una de bronz. In 1992, la Jocurile Olimpice de la Barcelona Lavinia Milosovic obtinea ultimul 10 din istoria competitie, dupa un exercitiu perfect la sol.

8 gimnaste romane au cel putin 4 medalii obtinute la Olimpiada

Nadia Comaneci (9), Simona Amanar (7), Lavinia Milosovici (6), Daniela Silivas (6), Gina Gogean (5), Catalina Ponor (5), Ecaterina Szabo (5) si Sandra Izbasa (4). Cand v-am zis ultima oara: MULTUMIM, FETELOR? Inca o data, deci: MULTUMIM, FETELE NOASTRE DE AUR!

316 medalii in istorie

In 1957, la Bucuresti, Elena Leustean si Sonia Iovan castigau primele medalii pentru Romania la Europene. De atunci si pana la medalia de bronz obtinuta de Larisa Iordache anul acesta, la Mondialele de la Glasgow, lotul feminin a reusit sa stranga 316 medalii la Campionatele Europene, Mondial si Olimpice.

Locul 1 in Europa

Suntem pe primul loc in topul medaliilor de la Campionatele Europene. 140 de medalii europene au castigat fetele noastre, dintre care 51 de aur, 48 de argint si 41 de bronz.

Catalina Ponor

Sursa: #suntemcuvoi

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *