06/12/2015

Pedeapsă cu închisoare pentru cei care colectează fondul şcolii – proiect de lege

Pedeapsă cu închisoare pentru cei care colectează fondul şcolii - proiect de lege Deputatul Cornel George Comşa a depus, la Parlament, o propunere legislativă care vizează introducerea unor sancţiuni penale pentru cei care colectează, „în mod abuziv”, fondul şcolii.

Propunerea legislativă amendează Legea educaţiei cu un nou articol, care prevede că „darea sau colectarea de fonduri pentru unităţile de învăţământ, în alte condiţii decât cele prevăzute de art. 108 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani„, potrivit unui comunicat de presă.Totodată, potrivit propunerii legislative, „solicitarea de către membrii consiliului de administraţie al unităţilor de învăţământ sau de către cadrele didactice, personalul auxiliar sau nedidactic a unor sume de bani cu titlu de donaţie sau sponsorizare elevilor, persoanelor care exercită o autoritate părintească sau sunt tutori constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 3 ani precum şi cu interzicerea dreptului de a mai face parte din structuri de conducere, administrare sau control ale persoanelor juridice„.Deputatul George Comşa susţine că, în momentul de faţă, nu există sancţiuni care să pedepsească încălcarea legii, elevii şi a părinţii fiind supuşi în continuare la cheltuieli ce depăşesc obligaţiile şi bugetul familial al acestora.

Am luat act, cu mult interes, de solicitarea elevilor în ceea ce priveşte interzicerea expresă a fondului şcolii. A fost şi este o solicitare pertinentă şi matură şi trebuie să fie luată în seamă de către membrii Parlamentului României. În acelaşi sens, sindicatele şi-au manifestat acordul cu privire la sancţionarea drastică a practicii colectării fondului şcolii, fapt care întăreşte motivaţia de a satisface solicitarea elevilor. Astfel, am depus în Parlamentul României, pentru elevi, această propunere legislativă prin care incriminăm colectarea fondului şcolii„, a declarat deputatul Cornel George Comşa.

Pedeapsă cu închisoare pentru cei care colectează fondul şcolii - proiect de lege

Sursa: editie.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *