Funcţionara care a golit contul unei bătrâne bolnavă de Alzheimer, condamnată la 4 ani de închisoare. Sentinţa este definitivă

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Funcţionara care a golit contul unei bătrâne bolnavă de Alzheimer, condamnată la 4 ani de închisoare. Sentinţa este definitivă O fostă angajată a Băncii Carpatica a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare pentru infracţiuni privind comerţul electronic. Mihaela Lungu a golit contul unei bătrâne bolnavă de Alzheimer cu ajutorul concubinului său.
Procurorii DIICOT-Craiova au stabilit, că Mirela Lungu şi Adrian Furnea, concubinul său, au furat din contul unei bătrâne bolnavă de Alzheimer suma de aproximativ 225.000 de lei. Cei doi au fost condamnaţi de Tribunalul Dolj la câte 5 ani de închisoare cu executare, însă sentinţa nu a fost definitivă. Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Craiova, iar pe data de 28 noiembrie a fost dată sentinţa defintivă.

Fosta angajată a Băncii Carpatica, dar şi Adrian Furnea au primit câte patrui ani de închisoare cu executare.  „Înlătură dispoziţia de obligare în solidar a inculpaţilor Lungu Mirela Rodica, Furnea Adrian precum şi a părţii responsabile civilmente Banca Comerciala Carpatica la plata către partea civila Dinescu Cleopatra a sumei de 20.000 lei cu titlu de daune morale . Constată că partea responsabilă civilmente Banca Comercială Carpatica a reparat integral prejudiciul material în valoare de 222.500 lei actualizat cu dobânda legală, în total suma de 267.669 lei, cauzat părţii civile prin infracţiune“, se arată în motovarea instanţei.

Anchetatorii au stabilit că victima a depus suma de aproximativ 225.000 lei  într-un cont la Banca Carpatica, după ce şi-a vândut casa din Bucureşti şi s-a mutat în Craiova. Bătrâna s-a îmbolnăvit de Alzheimer în urmă cu şase ani, iar de atunci nu s-a mai interest absolut deloc de bani. Mirela Lungu a putut astfel să retragă lichideze contul femeii.

Furtul nu ar fi fost descoperit dacă nepoata bătrânei, nu s-ar fi dus la bancă să scoată o parte din suma de bani pentru a cumpăra un loc de veci. Elena Geantă a constatat că în contul mătuşii nu mai era decât suma de 1000 de lei. A cerut imediat explicaţii, dar pe moment nimeni nu a ştiut ce s-a întâmplat. Femeia a mers la poliţie şi a depus plângere, iar dosarul a ajuns pe masa procurorilor DIICOT Craiova. În  urma investigaţilor făcute a fost scos la iveală şi adevărul. Mirela Lungu, fost funcţionara în cadrul Băncii Carpatica şi iubitul ei au fost cei care au golit contul Cleopatrei Dinescu.

Mirela Lungu s-a folosit de toate mijloacele pentru a afla parola de la contul bătrânei bolnave de Alzheimer. În anul  2010 a accesat sistemul informatic al băncii şi a anulat împuternicirea dată de titulara contului pentru nepoata ei, Elena Geantă. Fosta angajată a Băncii Carpatica din Craiova l-a împuternicit pe iubitul ei ca şi persoană responsabilă, iar astfel Adrian Furnea a retras aproape toţi banii. Bărbatul a retras din contul Cleopatrei Dinescu suma de 175.000 lei, iar pe data de 1 septembrie 2010 a scos şi restul banilor.

Funcţionara care a golit contul unei bătrâne bolnavă de Alzheimer, condamnată la 4 ani de închisoare. Sentinţa este definitivă
Sursa: adevarul.ro

 

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker