Ora de iarnă 2015: Când se schimbă şi cum te afectează?

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Ora de iarnă 2015 Când se schimbă şi cum te afectează La noapte, ceasurile se dau înapoi, astfel că ora 4.00 devine ora 3.00. Această schimbare se face în fiecare an în ultima duminică a lunii octombrie.

n noaptea de sâmbătă (24 octombrie 2015) spre duminică (25 octombrie 2015) România va trece la ora oficială de iarnă. Astfel, ziua de duminică va fi cea mai lungă zi din an (25 de ore).

Trecerea la ora de iarnă se face în fiecare an în ultima duminică a lunii octombrie, iar revenirea la ora de vară se produce în ultima duminică din martie, când ceasul este dat înainte cu o oră.

Efectele pe care le are asupra sănătăţii această schimbare

În general, trecerea de la ora de vară la ora de iarnă nu ridică mari probleme, însă pot să apară diverse stări până când organismul se adaptează la această schimbare.

“Pentru organism, orice schimbare este un factor stresor. Trecerea în sine la ora de iarnă este un efort cu care organismul se poate adapta relativ uşor, însă acest lucru depinde şi de particularităţile fizice şi psihice ale fiecărui organism în parte. În cele mai multe cazuri sunt necesare câteva zile pentru adaptare”, ne spune Lena Rusti, psihoterapeut la Clinica Mentarex.

Ora de iarnă 2015 Când se schimbă şi cum te afectează

Sursa: eva.ro

 

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker