Victor Ponta despre autostrada fără bani de la stat: „În maxim o lună anunţăm câştigătorul pentru Craiova-Piteşti“

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Victor Ponta despre autostrada fără bani de la stat „În maxim o lună anunţăm câştigătorul pentru Craiova-Piteşti“ Autostrada Craiova-Slatina-Piteşti a fost apreciată că va costa 1 miliard de euro şi că va fi printre primele de acest gen construite fară bani de la stat, doar cu fonduri private.
Tronsonul de 115 kilometri va fi realizat din fonduri europene şi va costa un milliard de euro. Vor fi făcute patru benzi de circulaţie, câte două pentru fiecate sens de mers.

Legătura dintre Craiova şi Piteşti va fi mai rapida, mai exact în cel mult o ora ş jumatate, un TIR încărcat cu marfa ar putea ajunge la Piteşti, iar de aici va avea direct legătura spre Portul Constanţa. „La autostrada Craiova-Piteşti a trebuit să întârziem cu procedura până se aprobă Masterplanul de transport şi acum o să primim ultimele observaţii. Domnul ministru Ioan Rus m-a asigurat că în maximum o lună primim de la Comisia Europeană şi acordul final şi atunci putem să anunţăm şi câştigătorul. Avem mai multe companii care au participat, ele au fost evaluate, dar trebuie să fie în cadrul Masteplanului“, a declarat premierul Victor Ponta.

Craiova va fi legată prin autostradă până la Constanţa, până la cel mai mare port al României.

Drumul rapid care va lega Craiova-Piteşti este o promisiune facută de autorităţile române americanilor de la Ford încă din 2008.

Premierul Victor Ponta a mai declarat la Craiova că cele trei spitale regionale vor fi construite în Bănie, Iaşi şi Cluj-Napoca cu finanţare prin Programul Regional Operaţional. Unităţile spitaliceşti vor fi aproape identice, fiecare având un buget de 100 de milioane de euro.

Victor Ponta despre autostrada fără bani de la stat „În maxim o lună anunţăm câştigătorul pentru Craiova-Piteşti“

Sursa: adevarul.ro

 

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker