FOTO Cel mai valoros palat din Oltenia, redeschis pe 10 martie. Muzeul de Artă a fost ridicat după planurile arhitectului francez Paul Gotereanu

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Muzeul de Arta Muzeul de Artă din Craiova a aparţinut celui mai bogat roman din perioada interbelică, iar în anul 2010 a intrat într-un proces amplu de modernizare. Cel mai valoros palat din Oltenia va fi inagurat pe data de 10 martie.

Muzeul de Artă se află în centrul oraşului şi a fost ridicat între 1900 şi 1907. Este considerat cel mai scump palat din Oltenia şi a aparţinut lui Jean Mihail, cel mai bogat roman din perioada interbelică.

Muzeul de Arta 2Clădirea a fost ridicată după planurile arhitectului francez Paul Gotereanu. Meşterii au folosit la finisaje foiţă de aur, mătase de Lyon, parchet de stejar, aşa cum s-a folosit iniţial la construcţia clădirii. „Lucrările au fost realizate numai de restauratori atestaţi, cu experienţă în sculptura în piatră, marmură şi metal, până la tapiserie şi lemn“, a precizat Emilian Ştefârţă, directorul Muzeului de Artă din Craiova.

Muzeul de Arta 3În cele două săli ale Muzeului de Artă din Craiova sunt expuse opere ale marelui scluptor Constantin Brâncuşi: „Sărutul“ care a fost realizat în piatră în anul 1907, „Vitellius“ este cea mai veche luicrare a scluptorului realizată în anul 1898 din ghips, „Tores de femeie“ este o lucrare de marmură care datează din anul 1909, „Orgoliul“ care a fost făcut în 1905, „Cap de băiat“ realizat în 1906, „Domnişoara Pogany“, „Scaun“ şi „Ecorseul“ executat în ghips în anul 1902.

Muzeul de Arta 4

Muzeul de Arta

Sursa: adevarul.ro

 

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker