VIDEO / O româncă de 27 de ani, cineast în Statele Unite. Tânăra regizoare din Craiova şi-a lansat scurtmetrajul „O lumă nouă”

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

VIDEO O româncă de 27 de ani, cineast în Statele Unite. Tânăra regizoare din Craiova şi-a lansat scurtmetrajul „O lumă nouă” Luiza Pârvu, în vârstă de 27 de ani, din Craiova, este singurul cineast român masterand al prestigioasei Universităţi de film Tisch din New York. Tânăra regizoare şi-a lansat scurtmetrajul „O lumă nouă”.
Scurtmetrajul „O Lume Nouă“ a fost  realizat de Luiza Pârvu, împreună cu soţul ei, Toma Peiu, strănepotul personajului principal. Pelicula descrie trecutul emigraţiei româneşti în SUA. A fost turnat în doar trei zile în cea mai veche clădire din New York, ferma Wyckoff (1652). Familia, prietenii şi sute de craioveni au urmărit cu sufletul la gură scurtmetrajul  „O Lume Nouă“.„Mi-a plăcut povestea în sine. Este realizat bine. Luiza împreună cu soţul ei au lucrat mult la acest scurtmetraj. Vreau să o văd acolo unde îi este locul la Hollywood“,a povestit unul dintre prietenii tinerei regizoare din Craiova.

Tânăra regizoare din Craiova, Luiza Pârvu, a ajuns pe pământ american în 2012, cu o bursă de studiu la Şcoala Tisch, instituţie cotată drept a treia şcoală din lume ca valoare în lumea cinematografică. Pentru tânăra regizoare, România este locul în care s-a format şi a învăţat să facă filme. Spune asta cu zâmbetul pe buze. Recunoaşte că a muncit mult ca să ajungă atât de departe: la 27 de ani are deja şapte scurtmetraje în palmares, patru fiind apreciate de critici – şi că dacă ar fi să o ia de la început ar alege acelaşi drum. „«Dry Bones», «Alma» şi «O Lume Nouă» sunt trei scurtmetraje pe care le-am filmat în 2013, se află în post-producţie şi urmează să fie lansate în 2014. Celelalte patru filme,«Vera vs Ursul de Bibliotecă», «Aniversarea», «Draft 7» şi «My Baby», au participat la peste 80 de festivaluri din lume. Tema majoră a acestor producţii este comunicarea, care se camuflează în situaţii diferite şi în genuri diferite, de la comedie romantică, la dramă şi experiment narativ“, a povestit Luiza Pârvu.

VIDEO O româncă de 27 de ani, cineast în Statele Unite. Tânăra regizoare din Craiova şi-a lansat scurtmetrajul „O lumă nouă”

 

Sursa: adevarul.ro

 

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker