04/08/2014

PERFORMANŢĂ! România: Campioană Mondială la Handbal feminin U18

campioane mondiale România a câștigat titlul suprem ieri, după o victorie splendidă, scor 32-21, în fața Germaniei, în ultimul act al competiției disputate la Ohrid, în Macedona.
Cristina Laslo, căpitanul naționalei României, evoluează la formația U Jolidon Cluj și crede că munca a fost secretul succesului echipei tricolore în Macedonia.

„Am muncit mereu pentru această performanţă, visam acest moment de când ne-am născut. Vrem să devenim şi campioane europene şi să ne păstrăm titlul mondial. Este nevoie de multă muncă pentru asta”, a spus centrul naționalei României, care a încheiat neînvinsă turneul final.

Bianca Maria Bazaliu a ocupat locul doi în clasamentul celor mai bune marcatoare de la Ohrid, cu 76 de goluri, fiind depășită doar de sud-coreeanca Sojeong Yu și la egalitate cu Ida Marie Hernes (Norvegia).

Bazaliu (17 ani), care are o aruncare extrem de puternică, joacă la CSM Slatina, fiind promovată în prima echipă încă de la vârsta de 15 ani.

„Nu ştie ce este un club de noapte, nu ştie ce înseamnă ieşit la suc. Nu ştie decât sală de forţă, sală de antrenament, şcoală. Nu are interzis, dar preferă să se antreneze, iar în timpul liber pleacă la sala de forţă şi lucrează individual”, a spus mama jucătoarei, citată de Prosport. 

O altă jucătoare care s-a remarcat la Ohrid a fost Alina Ilie. Jucătoarea din Râmnicu Vâlcea a marcat 32 de goluri la turneul final. Ea a evoluat ultima oară la LPS Iași, însă provine de la Centrul Național de Excelență de la Râmnicu Vâlcea. 

“Medaliile de aur  ne-au adus o bucurie imensă în suflete. Este un vis devenit realitate. Doar eram singura formaţie care nu a fost învinsă la acest Mondial. De ce să nu câştige aurul şi România? Ba da, se poate, muncind din primul minut şi până la minutul 60, în fiecare meci!”, a spus Alina pentru ”Sportul Sălăjean”. 

Tinerele jucătoare sunt primele campioane mondiale pe care le dă România într-un sport de echipă de la triumful naționalei de handbal feminin Under-20, în 1999.

Sursa: yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *