Parcul Nicolae Romanescu va fi reabilitat cu 15 milioane de euro. Este prezent în topul celor mai uimitoare locuri de vizitat din lume

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Parcul Nicolae Romanescu va fi reabilitat cu 15 milioane de euro. Este prezent în topul celor mai uimitoare locuri de vizitat din lume Parcul Nicolae Romanescu va intra într-un proces amplu de modernizare, iar municipalitatea a stabilit deja cum va arăta imediat după finalizarea investiţiei. Valoarea lucrărilor se ridică la suma de 15 milione de euro.
Parcul Nicolae Romanescu este prezent în topul celor mai uimitoare locuri de vizitat din lume şi a fost situat de topdreamer.com pe locul patru.Este al treilea ca mărime din Europa şi al doilea ca mărime din România, după Herestrău, având o suprafaţă de 90 de hectare.    Parcul Nicolae Romesncu va fi reabilitat cu msuma de 15 milioane de euro. Clădirile, podurile vor fi refăcute şi se vor face mai multe foişoare şi se vor monta sisteme de iluminat ca la 1800. Vor apărea toalete publice modern cu instalaţii sanitare care se spală după fiecare folosire.    Carte de vizită   Castelul Fermecat aminteşte exact de basmele copilăriei. A fost de fapt un acoperiş pentru bazinele de apă care ajutau la irigarea lacului. Arhitectul francez care a proiectat parcul Nicolae Romanescu şi-a dorit să fie un punct de atracţie, iar acest lucru a fost îndeplinit cu succes.   Grădina Zoologică a fost inaugurată în anul 1906 şi este una dintre cele mai vechi grădini zoologice din ţară. În momentul de faţă funcţionează fără autorizaţie, însă autorităţile au pus la cale un plan de modernizare.   Podul suspendat din parcul Nicolae Romanescu leagă două delauri din parc şi este construit deasupra lacului, fiind suspendat de cabluri.   Hipodromul din Craiova este cel mai mare din ţară şi a fost construit în anul 1903 după modelul francez. Era în urmă cu un secol mândria oraşului. Doamne şi domni îmbrăcaţi la patru ace făceau din tribune galerie cailor preferaţi. Aici a avut loc şi primul campionat balcanic de călărie din România. Acum totul a fost lăsat în paragină şi nimeni nu a mai investit de ani buni nici măcar un leu. Tribunele sunt dărăpănate, iar caii sunt scoşi din grajduri doar să se plimbe.    Palatul Bibescu este situat departe de aleile la care vizitatorii au acces. În anul 1856 în zilele de 26-27 iunie, a aici a stat domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Imobilul a fost renovat, iar acum este folosit casă de protocol de către Primăria Craiova.     Lia Olguţa Vasilescu, edilul oraşului, a declarat că în parcul Nicolae Romanescu vor fi montate camera video pentru a proteja investiţia.

Sursa: adevarul.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker