Culă oltenească, transformată în conac, cu fonduri europene

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Culă oltenească, transformată în conac, cu fonduri europene O familie din Vâlcea a cumpărat  o casă oltenească veche de sute de ani, pe care a transformat-o în conac de vacanță, cu fonduri europene. Fiind monument de clasă B, au reușit să atragă o finanțare de 200.000 de euro, la care au venit cu o contribuție proprie de 600.000 de euro.

“În Franța, în Italia, în Polonia sunt astfel de conace cu rezervare pe doi -trei ani înainte, fiindcă sunt foarte căutate și am zis mă, de ce să nu încercăm, să arătăm că și în România se poate face un hotel istoric. Și mai ales în zona noastră, în Oltenia. O casă cu ferestre mici și puține, cu camera înguste și întunecate, gândită special ca refugiu în fața dușmanilor, să o transformăm în conac primitor, părea o nebunie”, după cum a explicat proprietarul conacului, Daniel Vasilescu, citat de stirileprotv.ro.

După o renovare care a durat cinci ani, cula oltenească a fost deschisă pentru  turiști, care se pot caza în locuința construită de boieri astfel încât să-i apere de atacurile turcilor.

Când atacau turcii, în pivnița unde exista și o fântână, se ascundeau animalele. Uneori, chiar și boierii se refugiau acolo, blocând ușile și ferestrele culei cu drugi. Dacă pivnița devenea nesigură, familia de boieri se retrăgea în turn.

Azi, cei care trec pragul conacului au șansa să trăiască boierește chiar și numai pentru o zi. În iatacul boieresc, stau așternuturi din pânză, cusute în casă. În ceea ce privește meniul de la conac și acesta este tot unul boieresc. De exemplu, la micul dejun, turiștii sunt serviți cu pateu de casă și plăcinte, iar la prânz cu rață cu varză și dulceață de ceapă roșie.

Sursa: yahoo.com

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker