Hackerii care au golit conturile unor străini cu ajutorul unui virus informatic, reţinuţi pentru 24 de ore

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

VIDEO Hackerii care au golit conturile unor străini cu ajutorul unui virus informatic, reţinuţi pentru 24 de ore 120 de percheziţii au avut loc miercuri, dimineaţă, la trei grupări de crimă organizată din Craiova, Bucureşti, Timişoara şi Paris. Memebrii grupului infracţional sunt acuzaţi de trafic de droguri şi fraudă informatică.
Opt personae din Craiova au fost reţinute pentru 24 de ore, iar astăzi vor fi prezentate magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă. Alte cinci persone care îşi desfăşurat activitatea la Paris au fost reţinute în urma descinderilor care au avut loc ieri.   Procurorii DIICOT-Craiova au stabilit că cele trei trei grupări acţionau în mai multe state din Europa: Franţa, Belgia, Marea Britanie, Austria şi Germania. Mergeau la centrele de transfer de bani din aceste ţări, cu un stick de memorie pe care aveau un virus. Sub pretextul că aveau nevoie să printeze unele documente, convingeau personalul centrelor să le permită accesul la un calculator. Copiau virusul şi reuşeau să controleze de la distanţă reţeaua de calculatoare. „Au instalat fraudulos un program informatic (malware) în sistemul informatic folosit şi pentru servicii copy-shop de un agent/subagent de transferuri monetare, aflat de regulă în ţări din centrul şi vestul Europei ( Marea Britanie, Germania, Austria, Belgia, Norvegia), sistem informatic pe care au ajuns astfel să-l controleze de la distanţă. Prin intermediul altui sistem informatic, mai exact telefon mobi au fost introduse în sistemul informatic infectat/controlat de la distanţă date informatice nereale privind expedierea unei sume de bani de către un expeditor fictiv către un beneficiar real care ridica banii de la un alt agent, de regulă din România“, a spus Adrian Glugă, procurer şef  în cadrul DIICOT-Craiova.    VIDEO  60 de persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT-Craiova

Unul dintre membrii grupului şi-ar fi constituit în paralel o reţea de procurare, preparare şi distribuţie de produse susceptibile a avea efecte psihoactive. Procurorii DIICOT au declarat că prejudicial se ridică undeva la câteva milioane de dolari.

Sursa: adevarul.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker