Al treilea parc ca mărime din Europa, reabilitat cu 11 milioane de euro. Nicolae Romanescu este pe locul patru în topul celor mai bune locuri de vizitat din lume

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Parcul Nicolae Romanescu Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că parcul Nicolae Romanescu va intra într-un proces amplu de modernizare. 11 milioane de euro vor fi investiţi în infrastructură.
Edilul oraşului a precizat că banii sunt d ela Uniunea Europeană, iar infrastructura va fi refăcută după  planurile arhitectului Redont. „Ar fi trebuit să fie o finanţare de 20 milioane de euro, dar nu ne-au mai rămas bani de la licitaţiile anterioare. Aşa cum ştiţi s-au distribuit 100 de milioane de euro către municipalitatea Craiovei, bani pentru care au fost semnate contracte de finanţare în ultimii doi ani, unele dintre ele chiar de predecesorul meu, cum ar fi pasajele subteran şi suprateran şi mall-ul cultural, cum ne place să spunem, dar el este de fapt unul expoziţional. Din licitaţii au mai rămas 11 milioane de euro. Aceşti bani sunt singurii care ni se permite să îi putem folosi până la finalul lui 2015, atunci când se va intra pe următorul ciclu financiar cu fonduri de la Uniunea Europeană să îi putem folosi “, a spus Lia Olguţa Vasilescu.   Parcul Nicolae Romanescu este prezent în topul celor mai uimitoare locuri de vizitat din lume şi a fost situat de topdreamer.com pe locul patru.   Iniţiativa conturării unui obiectiv turistic în Craiova a avut-o primarul Craiovei de la acea vreme, Nicolae Romanescu. În anul 1900 edilul a hotărât să pună la dispoziţia unui arhitect peisagist francez 90 de hactare de teren, cumpărate de municipalitate de la Prinţul Gheorghe Bibescu. Minunăţie a naturii, modelată tangenţial de omul Eduard Redon a obţinut medalia de aur  în  Expoziţia de la Paris din 1900, iar astfel a trecut harta parcurilor celebre din Europa.   Parcul Nicoale Romanescu din Craiova este al treilea ca mărime din Europa şi al doilea ca mărime din România, după Herestrău, având o suprafaţă de 90 de hectare.

Sursa: adevarul.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker