Carcasele insumeaza 32% din vanzarile de accesorii pentru telefoanele mobile

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

telefoane mobile carcase Veniturile din vanzarile de accesorii pentru telefoane mobile in SUA au crescut cu 32% in S1 2012, fata de aceeasi perioada a anului anterior, potrivit unui studiu NPD Group.

Carcasele de telefoane mobile au reprezentat cele mai populare produse cumparate de utilizatori (+69% fata de anul precedent), urmate de castile audio cu microfon (+67% fata de anul precedent). Vanzarile de carcase au crescut chiar si in conditiile in care aceste produse au fost cu 25% mai scumpe.
Potrivit NPD, cumparatorii de carcase mizeaza pe protectie si durabilitate (86%), un criteriu urmat de calitatea materialelor (73%) si ergonomia (66%). Factorii care tin de preturi si cosmetica joaca un rol mai putin important in decizia de cumparare, in conditiile in care doar jumatate dintre cumparatorii de carcase si huse dau importanta acestor caracteristici. “Smartphone-urile sunt tot mai subtiri si contin materiale din sticla, astfel incat accsoriile de protectie au devenit indispensabile, pentru siguranta investitiilor noastre”, explica Ben Arnold, directorul NPD Group. “Pretul are o importanta mai mica decat protectia pe lista factorilor care influenteaza achizitia si grija consumatorilor pentru calitatea materialelor arata ca performanta acestor accesorii este mai importanta decat aspectul si costul”. De asemenea, 50% dintre consumatorii care si-au cumparat un telefon mobil au achizitionat si un accesoriu, in momentul tranzactiei. “In situatia in care consumatorii mizeaza pe raportul calitate-pret, retailerii online precum Amazon si eBay se remarca drept principalele surse pentru achizitia de accesorii destinate terminalelor mobile”, subliniaza Arnold. “Este foarte important ca retailerii de telefoane sa valorifice tranzactia INITIALA a produsului respectiv, pentru a pastra profiturile din accesorii in interiorul magazinului”, ii sfatuieste Arnold pe retailerii fizici de telefoane mobile.

Sursa: manager.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker