O nouă lege. Orice produs poate fi returnat în 14 zile

eonflash.ro
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

O nouă lege. Orice produs poate fi returnat în 14 zile Directiva Uniunii Europene privind drepturile consumatorilor a intrat în vigoare începând de astăzi și se aplică și în România, potrivit agerpres. Prin această lege se elimină tarifele și costurile ascunse la servicii de internet, dispar suprataxelor pentru utilizarea cărţilor de credit, iar în 14 zile se poate renunța la un contract de vânzare-cumpărare și la un produs achiziționat.

De asemenea, mai arată jurnaliștii de la Agerpres, directiva prevede pentru consumatori drepturi consolidate în ceea ce priveşte rambursarea produsului cumpărat, introducerea unui model de formular UE de renunţare la contract, linii directe de asistenţă, informaţii mai clare cu privire la responsabilitatea plăţii aferente returnării bunurilor, o mai mare protecţie a consumatorilor în ceea ce priveşte produsele digitale şi normele comune pentru întreprinderi, care vor facilita schimburile comerciale ale acestora în întreaga Europă.

„Armonizarea legislaţiei româneşti cu normele europene este o permanentă preocupare a Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului. Respectarea drepturilor fundamentale ale consumatorilor atât în ţară, cît şi în spaţiul comunitar este principalul nostru scop, drept pentru care depunem toate eforturile pentru realizarea acestuia.

Vreau să-i asigur pe consumatori că ANPC face toate demersurile atît în ceea ce priveşte legislaţia din domeniu şi o permanentă actualizare atât cu normele europene, cît şi cu sesizările şi tendinţele pieţei actuale, dar şi demersurile noastre de prevenire, supraveghere şi control al pieţei. Transpunerea directivei privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii este un succes care vine în sprijinul consumatorilor”, a declarat, pentru Agerpres, președintele ANPC, Marius Alexandru Dunca.

Sursa: yahoo.com

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker