Investiţii masive în Aeroportul din Craiova. Autorităţile locale au accesat fonduri de peste 20 de milioane de euro

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Aeroport Craiova Singurul aeroport din sud-vestul ţării va fi modernizat în perioada următoare, pentru ca la final să devină rezerva Aeroportului Otopeni. Lucrările se vor face cu bani europeni, iar până cel târziu anul viitor, în octombrie, aeroportul va putea găzdui mult mai multe aeronave, iar pasagerii vor putea călători spre mai multe destinaţii din Europa.

Regia Autonomă Aeroportul Craiova a lansat licitaţia pentru reabilitarea infrastructurii de mişcare a aeroportului. Astfel, va fi amenajată pista care va creşte siguranţa la aterizare a aeronavelor. Plăcile de beton de pe actuala pistă au fost turnate în anii `70, când a fost inaugurat aeroportul şi aşa au rămas de atunci. Acum vor fi acoperite de asfalt special, iar căile de rulare vor fi extinse.

Sistemul de semnalizare de la Aeroportul din Craiova a fost adus de pe Aeroportul din Constanţa. Când a fost dezafectat acolo, reprezentanţii de la Craiova l-au preluat şi l-au folosit. Platforma de îmbarcare va suferi şi ea modificări.

Aproximativ 25 de milioane de euro vor costa aceste lucrări de modernizare, dintre care 85% din fonduri sunt de la Uniunea Europeană, iar restul de la Guvernul României.

„S-au depus ofertele pentru lucrările de supraveghere şi asistenţă tehnică. Urmează analiza acestor oferte”, a precizat Adrian Predescu, directorul tehnic al Aeroportului din Craiova

Iar din vară, călătorii vor avea la dispoziţie şi mai multe rute către oraşe din Europa: Bologna, Roma, Bacelona, Dorthmund.

Lucrările vor fi terminate în luna octombrie 2015, când Aeroportul din Craiova va deveni rezervă pentru Aeroportul Otopeni. Aşadar, atunci când avioanele nu vor putea ateriza acolo, vor fi redirecţionate către Craiova.

Sursa: digi24.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker