Oltenii au fost la înălţime

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Oltenii au fost la înălţime În perioada 25-27 aprilie a avut loc la Tulcea Finala Campionatului Naţional de lupte pentru juniori, competiţie la care au participat sportivi din regiunea Oltenia. Tradiţia luptelor din această zonă a ţării a făcut ca luptătorii olteni să se regăsească printre remarcaţi.
Astfel, CSU Craiova a avut calificaţi patru sportivi la finale, în urma a doua turnee de calificare, în ultimul act obţinând dreptul de participare câte 12 sportivi de categorie.

Rezultatele sportivilor pregătiţi de Aurel Cimpoieru au fost de excepţie toţi cei patru sportivi ajungând în finale. Mai mult, trei dintre ei au cucerit medaliile de aur devenind campioni naţionali, lucru ce a atras după sine clasarea clubului craiovean pe prima poziţie în clasamentul cluburilor.
Performerii au fost Alexandra Anghel, aur la categoria 63 kg., Ion Plop, campion la 66 de kilograme şi Gheorghe Bodişteanu, de asemenea aur la 84 de kilograme. Medalia de argint i-a revenit lui Cristian Surugiu care a luptat în limitele categoriei 60 de kilograme.

Am fost foarte aproape de un procentaj de sută la sută în ceea ce priveşte sportivii deplasaţi şi medaliile de aur. Dacă reuşea şi Surugiu Cristian să treacă de Asan Ştefan, sportiv legitimat la Steaua Bucureşti aveam patru titluri naţionale. Oricum a fost un meci foarte disputat încheiat la o diferenţă minimă pentru bucureştean, care s-a impus cu  scorul de 8-7.
A comentat ieri rezultatele Aurel Cimpoieru

Finala campionatului naţional de juniori a fost cu bun augur şi pentru secţia de lupte a CSM Craiova. Sportivele pregătite pe antrenorul Petre Banciu au obţinut clasări bune una dintre participante revenind acasă cu titlul de campioană. Este vorba despre Stângă Miruna (44 kg), luptătoare care a învins toate adversarele fără să piardă vreun punct. Titlul Mirunei a fost preconizat de antrenorul acesteia încă din fazele preliminare şi la sfârşitul săptămânii trecute pronosticurile profesorului Petre Banciu s-au adeverit.

Am aşteptat acest titlu din partea Mirunei. Eram convins încă din fazele de calificare că ea va urca pe prima treaptă a podiumului la faza finală, pentru că este o sportivă valoroasă. A avut un parcurs fără cusur, nu a pierdut niciun punct în toate meciurile disputate, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure.
A declarat Petre Banciu

La Tulcea, din partea CSM a mai participat şi  Staicu Larisa (59 kg), care a ocupat locul patru la finele competiţiei. Deşi în mod normal trebuia să fie recompensată cu medalia de bronz, din cauza unor sportive care nu au îndeplinit categoria şi nu au fost acceptate în concurs, clasamentul a avut de suferit modificări care au clasat-o pe sportiva craioveană pe poziţia a patra.

Cu Larisa a fost o problemă la nivel organizatoric, din cauza unor sportive care au anunţat că vor participa la categoria de greutate respectivă, iar la momentul cântarului nu s-au încadrat. A trebuit să se facă nişte modificări în clasament, care au dus-o pe sportiva noastră pe locul patru, în loc să obţină medalia de bronz.
A adăugat Banciu

Graţie punctelor adunate în urma rezultatelor obţinute de cele două sportive, CSM Craiova a ocupat locul trei în clasamentul pe cluburi. În fine mai trebuie menţionată şi medalia de bronz obţinută de Ionuţ Răduică, spotiv care a concurat în limitele categoriei 60 de kilograme reprezentând LPS “Petrache Trişcu” Craiova.

Bronz pentru severineanca Şeicariu

Campioană naţională de cadeţi, titlu cucerit luna trecută la Iaşi, Suzana Şeicariu a luat bronzul la Naţionalele de lupte libere pentru juniori, de la Tulcea. Mai mică de vârstă, componenta CSM Drobeta a luptat în limitele categoriei 51 kg şi a avut o evoluţie bună în compania junioarelor.
La masculin, Robert Giura (46 kg) s-a clasat pe locul al V-lea. Săptămâna viitoare. Şeicariu va participa la Europenele de Cadeţi, la 49 kg, unde speră într-o medalie.

E pentru prima dată în ultimii trei ani când clubul severinean are reprezentanţi şi la juniori. Am participat cu doi sportivi şi am luat o medalie de bronz. Poate am fi reuşit mai mult, dar nu am vrut ca Suzana să forţeze, fiindcă ea participă pe 7 mai la Europenele de cadeţi din Bulgaria, iar la naţionalele de juniori de la Tulcea  a întâlnit o sportivă cu trei ani mai mare.
A explicat antrenorul Marin Dobrescu

Oltenii au fost la înălţime

Sursa: editie.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker