Turişti suedezi, opriţi de greva CFR la Craiova

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Turişti suedezi, opriţi de greva CFR la Craiova În staţia  Craiova, greva angajaţilor de la CFR s-a desfăşurat fără incidente. Dacă unii călători au avut răbdare şi au aşteptat trecerea celor două ore de protest, alţii au mers la casierii şi au cerut înapoi banii pe care îi plătiseră pe bilete.

Printre cele circa 200 de persoane care au rămas să aştepte s-a numărat şi un grup de turişti din Suedia, care trebuia să ajungă la Bucureşti.
Protestul “ceferiştilor” a durat două ore, între 7 şi 9 dimineaţa. În  Craiova a staţionat un singur tren, IR 1826 Craiova- Bucureşti, care ar fi trebuit să plece la ora 7 şi 12 minute. Alte trenuri care se aflau în mişcare, pe raza judeţului Dolj, au rămas oprite la Banu Mărăcine, Işalniţa şi Moţăţei.
Printre călătorii care au aşteptat două ore reluarea circulaţiei pe calea ferată s-au aflat şi câţiva turişti din Suedia, plecaţi în turul Europei. Oamenii nu s-au arătat deloc deranjaţi că nu pot pleca spre Bucureşti.

Am pornit din Italia, acum urmează să ajungem la Bucureşti, de unde vom merge la Istanbul. Şoferul de taxi ne-a spus că nu pleacă niciun tren între orele 7 şi 9. Probabil că angajaţii sunt nemulţumiţi din cauza salariilor. Şi la noi mai au loc astfel de nemulţumiri.
A explicat una dintre turiste, Eva

Cei care au cerut banii înapoi pe bilete au ales alte mijloace de transport, pentru a ajunge la destinaţie.

Mă duc cu microbuzul la Bucureşti, chiar dacă fac mai mult timp. Nu ştiam de greva asta, pentru că nu a fost anunţat oficial. Mi-au dat banii înapoi pe bilet fără nicio discuţie.
A spus Ion Preda, un bărbat din Craiova

Preşedintele Federaţiei Mişcare Comercial, Gheorghe Frăţică, a spus că membrii federaţiei au întrerupt voluntar lucrul, iar între orele 7.00 şi 9.00 nu a circulat niciun tren de călători şi de marfă.
Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii CFR Călători, “278 de trenuri de călători nu au fost expediate din staţii sau au fost oprite în staţiile intermediare. În perioada declanşării protestului spontan, niciun tren nu a fost oprit pe traseu, ci doar în staţiile de cale ferată”.

De remarcat, faptul că pe toată perioada protestului în staţia CFR Craiova au fost mobilizate efective sporite de jandarmi şi poliţişti, menite să asigure ordinea şi să preîntâmpine orice incident. Principalele nemulţumiri ale angajaţilor sunt legate de salarii precum şi de faptul că se anunţă noi restructurări în companie.
Preşedintele Federaţiei Mişcare Comercial, Gheorghe Frăţică, a declarat că dacă după protestul de miercuri nu se ajunge la un consens privind încheierea contractelor colective de muncă, s-ar putea declanşa conflictul de muncă, fiind posibile măsuri mai radicale de protest.

Sursa: editie.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker